10 הדיברות ליזם.ת הבונה אתר

חיפוש מאמרים

הרשמה לעדכונים


  1. בצעו מחקר. גילשו לאתרים אחרים. אתרים של מתחרים או סתם אתרים שאתם אוהבים. ציינו לעצמכם את הדברים שאהבתם וגם את מה שלא. ניתן ללמוד רבות ממה שאחרים עשו כמו גם מהטעויות שלהם. סביר להניח שבונה האתרים איתו תעבדו ישמח לקבל רפרנסים כאלה.
  2. הגדירו את מטרת האתר. האם זה אתר תדמית המציג את העסק שלכם, אתר קטלוג / תיק עבודות המציג מוצרים שאתם מייצרים או אתר חנות. להגדרות האלה יש משמעות רבה כשניגשים לבונה האתר ולכן חשוב להגדיר זאת מראש.
  3. הגדירו את קהל היעד שלכם. האם האתר שלכם פונה לקהל עסקי, פרטי, צעיר, מבוגר, יוקרתי ועוד. גם להגדרה זאת משקל רב בהקמת האתר.
  4. הגדירו את מבנה האתר. החליטו איזה לשוניות יהיו בו ואיזה מידע תרצו לספק לגולשים. פעמים רבות להיקף התכנים באתר יש משמעות לגבי עלויות ההקמה שלו. חישבו מה הגולשים שלכם מצפים לראות, מה אתם מוכנים להראות ולא פחות חשוב – על מה אפשר לוותר.
  5. הקדישו זמן למחשבה על עיצוב האתר. זה מה שהגולשים שלכם רואים ולזה הם מתייחסים. עיצוב טוב פונה לקהל היעד ומנסה לענות על טעמו. יכול להיות שהטעם שלכם שונה מזה של קהל היעד אולם יש לזכור – האתר לא מיועד עבורכם אלא לקהל היעד שלכם ולכן, אם אתם אוהבים ורוד לדוגמה אבל קהל היעד שלכם מורכב בעיקר מגברים, אולי עדיף לבחור בצבעים אחרים ואם קהל היעד שלכם עסקי, אז אולי עדיף להיות ענייניים ולוותר על סלסולים וקישוטים מיותרים.
  6. הקפידו על המשכיות המיתוג. אם השקעתם בעיצוב לוגו וניראות עסקית רצוי להקפיד שהשפה העיצובית תמשיך גם לאתר מאחר והוא חלק בלתי נפרד מערכת המיתוג שלכם ועליו לדבר באותה השפה הגרפית, הסגנון והצבעוניות.
  7. אל תזלזלו בתוכן. לפעמים נדמה שכל אחד יכול לכתוב תוכן לאתרים. אין דבר רחוק יותר מהמציאות. כתיבת תוכן לאתר עסקי מחייבת יכולת להעביר מסרים שיווקיים והנעה לפעולה בצד הקפדה על הכללים הנדרשים על-ידי מנועי החיפוש בכדי שהאתר יופיע בתוצאות באופן מיטבי. אלא אם אתם שולטים בעניין, עדיף לתת את העבודה לאיש מקצוע בתחום התכן, קופירייטר או כותב תוכן שיווקי על-מנת להימנע מטעויות. לא חבל לגלות שהאתר שהשקעתם כספים רבים בהקמתו זוכה להתעלמות מגוגל רק כי תוכנו בנוי בניגוד לכללי מנוע החיפוש?
  8. הכינו תשתית לאיסוף מידע. גם אם כרגע אינכם חושבים על זה, יתכן ותרצו לאסוף נתונים על גולשי האתר. חישבו מראש אילו נתונים יכולים לעניין אתכם עכשיו או בעתיד – כתובת דוא״ל, מספר טלפון (למשלוח מסרונים), תאריך יום הולדת (למשלוח ברכה או קופון מתנה) ועוד. רצוי להיערך לכך כבר בשלב תכנון האתר.
  9. הגנו על עצמכם. עושים שימוש בתמונות לא מקוריות? איורים שהורדתם מהרשת? עצרו! יתכן וחומרים אלו מוגנים בזכויות יוצרים. שימוש ביצירות של אחרים עלול לחשוף אתכם לתביעות בגין הפרת זכויות יוצרים ועלול לסבך אתכם בתביעות משפטיות מיותרות. עדיף לרכוש תמונות בכמה דולרים באתרים המתמחים בכך מאשר לשלם ביוקר בבית המשפט. וודאו שגם בונה האתר שלכם עושה שימוש בחומרים שרכש בהם את זכויות השימוש.
  10. פעלו כחוק. אם מדובר באתר חנות, אל תשכחו שיש להציג בו תקנון אתר מסודר המגדיר את תנאי השימוש באתר, מדיניות השמירה על הפרטיות, מדיניות החזרת מוצרים, פיצוי וכו׳. ניתן להוריד מהרשת תבניות של מסמך כזה אולם אם אינכם בטוחים שהוא עונה על צרכיכם, מומלץ להיעזר בעורך דין.

 

כמה תשובות לשאלות נפוצות

למה זה כל-כך יקר לבנות אתר מקצועי?

יקר זה עניין של השקפה אולם ברור שמדובר בסכומי כסף לא מבוטלים, בטח ליזמים בתחילת דרכם. כעיקרון, אתר מקצועי נבנה על-ידי איש מקצוע, אחד שלמד לעשות את זה נכון, השקיע זמן וכסף בלימודים, השתלמויות והתמחות. אחד שרכש הרבה ניסיון בהקמת אתרים ללקוחות אחרים ויש לו הוכחות בשטח. ידע וניסיון שווים כסף ולכן גם עולים כסף. ביננו, בסופו של דבר תרצו שהאתר שלכם יהיה מקצועי ויוציא אתכם הכי טוב שאפשר. למה לסכן את כספכם וזמנכם על מישהו לא מקצועי? מה שקורה לרוב הוא שבונים את האתר שוב, עם איש מקצוע שעולה יותר. עדיף לראות זאת כהשקעה ולא כהוצאה…

אז  איך בוחרים איש מקצוע?

ראשית, שואלים מסביב. תמיד טוב לקבל המלצות מאנשים (שאתם סומכים עליהם כמובן) וכבר התנסו בתהליך.שאלו אותם על העבודה עם איש המקצוע, התהליך שעברו איתו, האם היה קשוב, זריז וענייני.אין לכם את מי לשאול? לא נורא. חפשו ברשת, בקשו המלצות בקבוצות פייסבוק או כתבו פוסט שאתם מחפשים.אתם תוצפו בפניות.כנסו לאתרים של בוני האתרים וחפשו את תיק העבודות. אהבתם? המשיכו לדבר איתם. נסו להבין מה התהליך שתעברו איתם ומה תקבלו מהם. אם התשובות מוצאות חן בעיניכם בקשו לדבר עם לקוחות אחרים כדי לקבל המלצות. כמובן שאינטואיציה ותחושת בטן יכולות לעזור גם כאן.

פלטפורמה, וויקס, וורדפרס, תיכנות… כל כך הרבה מושגים. איך מחליטים על מה לבנות את האתר?

יש הרבה פלטפורמות ושיטות לבניית אתרים וכל בונה אתרים יהיה מוכן להישבע בנקיטת חפץ שהשיטה שלו היא הטובה ביותר. לא נוכל לפרט כאן על כל שיטה ופלטפורמה אבל כן נוכל להציע שזאת תהיה אחת השאלות הראשונות אותה תשאלו את בונה האתרים שלכם. בקשו ממנו להסביר את היתרונות והחסרונות (בונה אתרים טוב ימנה גם אותן) של הפלטפורמה איתה הוא עובד וכן את ההבדלים בינה לבין הפלטפורמות המובילות האחרות. אם זה ממש מעניין אתכם חפשו מידע ברשת וכך תוכלו לקבל החלטה מושכלת איזו פלטפורמה הכי מתאימה לכם.

איך בוחרים חברת אחסון?

רוב בוני האתרים יציעו לכם לדאוג גם לאחסון האתר שבנו. עקרונית, זה לא דבר רע משום שאחסון הוא עניין טכני ולא תמיד יש את הזמן, הרצון או הידע להתעסק בזה. שאלו את בונה האתר היכן הוא מאחסן את האתרים שלו וחפשו ברשת חוות דעת על חברת האחסון.שאלו את בונה האתר על גיבוי האתר, כל כמה זמן הוא מגובה ועד מתי נשמר המידע? כיצד ניתן לאחזר את האתר במידה ונמחק. האם הוא שומר עותק גיבוי גם אצלו או רק על השרת והאם ניתן לקבל עותק של האתר שישמר אצלכם לגיבוי.מן הסתם, בונה האתר יגבה מכם עמלה מסוימת על עצם העיסוק שלו באחסון האתר וזה בהחלט לגיטימי. יש בוני אתרים שיתנו לכם להתמודד עם נושא האחסון לבדכם (כדאי לברר את העניין כבר בהתחלה). במידה ואתם מעדיפים להתמודד עם העניין בעצמכם ולא לשלם לבונה האתר דמי תיווך, תמיד ישנה אפשרות לעבוד ישירות מול חברת האחסון. לכל החברות האלה יש צוותי תמיכה טכנית שישמח לסייע ולהדריך אתכם, צעד אחר צעד באחסון האתר שלכם אצלם.

ומה לגבי דומיין?

גם את זה יהיו בוני אתרים שישמחו לעשות עבורכם (תמורת עמלה צנועה כמובן) אולם יש לשים לב שהם רושמים את הדומיין על שמכם ולא על שמם. דומיין (שם מתחם) הוא נכס לכל דבר ויש משמעות משפטית לרישום הבעלים. ישנם כאלה אשר רושמים את הדומיין על שמם וכאשר הלקוח מבקש לעזוב, הם לא משחררים הדומיין במטרה להשאיר את הלקוח אצלם או פשוט לשם סחיטת כספים. יש להבין ששם מתחם צובר מוניטין ככל שהזמן עובר הן מבחינת הלקוחות של האתר והן מבחינת מנועי החיפוש. אפשר להחליף דומיין אולם דבר זה יגרור ירידת מיקום בתוצאות החיפוש.מומלץ לבצע רישום דומיין לבד אצל אחד מרשמי שמות המתחם המורשים. מדובר בתהליך פשוט וקל וגם להם יש צוותי תמיכה טכנית שישמחו לסייע לכם.

מחבר המאמר: דוד קסירר, מנטור בקרן-שמש ובעלים של https://casirer.com/

שיתוף:

מאמרים נוספים

ליאור פרנקל בקרן שמש

ליאור פרנקל בקרן שמש

“אפשר להעז”: העסק של ריימונד מאשדוד כמעט קרס בקורונה ואז היא המציאה אותו מחדש – כתבה על ריימונד ברכה, פיינליסטית יזמ.ת קרן-שמש 2021

“אפשר להעז”: העסק של ריימונד מאשדוד כמעט קרס בקורונה ואז היא המציאה אותו מחדש – כתבה על ריימונד ברכה, פיינליסטית יזמ.ת קרן-שמש 2021

מנטורים למען עסקים מיזם מנטאור מבקבוצת קרן-שמש 29-6-22

מנטורים למען עסקים מיזם מנטאור מבקבוצת קרן-שמש 29-6-22