חוות “עז עיז”
חוות עז עיז הינה מחלבה ליצור מוצרי חלב עיזים.
אנו מייצרים מגוון מוצרים רחב :
- יוגורטים, גבינות טריות ( לבנה, צפתית, צרקסית…)
- גבינות עובש לבן (ברי, קממבר, סנט מור, פחם….)
- גבינות עובש כחול
- גבינות קשות.
הגבינות שלנו מיוצרות בתהליכים מסורתיים, ללא חומרים משמרים ותוך הקפדה על איכות .
לאחרונה פתחנו מעדניה במתחם השוק החדש של עפולה, מתחם מיוחד מאוד שיאכלס בתוכו את דוכני השוק העירוני ובנוסף מסעדות וחנויות .
במעדניה שלנו נמכרת התוצרת שלנו וגם גבינות נוספות מהארץ ומהעולם.
בנוסף יש דגים מעושנים, משקאות אלכוהוליים, ממרחים מתוקים/ מלוחים, רטבים מיוחדים, קמחים וחמוצים.
חוות שדה בר- הסיפור שלנו
בשיפוליו הדרומיים של ההרודיון, ארמונו של המלך הורדוס, מול נוף עוצר נשימה הצופה אל פני מדבר יהודה, ים המלח והרי מואב ממוקמת חוות שדה בר.
חוות שדה בר הוקמה בשנת 1998 כחווה חינוכית העוסקת במספר ענפי חקלאות.
אחד מהמיזמים החינוכיים בראשית דרכה של החווה היה הקמת דיר צאן למרעה ולחלב ולצדו מחלבת בוטיק.
המחלבה מתמחה בייצור גבינות צאן מתנובתן של העזים בעלי הטעם המדברי המיוחד.
החלב המשובח, הטיפול המסור ותנאי הייצור הייחודיים, מפיקים גבינות בוטיק באיכות גבוהה.
בחווה קיימים ענפי תעשייה וחקלאות אורגנית, כמו חממות לגידול ירקות, מטעי רימונים, תאנים וזיתים ומפעל אקולוגי בעל פטנט בינלאומי לייצור גלילי גפת להסקה מפסולת בתי הבד.
בחווה מתגוררות משפחות העוסקות בחינוך ובאומנות ייחודית, כמו קרמיקה, אמנות בעץ ועוד.
בסמוך לחצר המחלבה מול נוף קדומים ממוקמת מסעדת הבית המציעה תפריט גבינות ויין מתוצרת המחלבה וייצור מקומי.
השלווה והרוגע האופפים את המקום בשילוב הנוף המדברי עוצר הנשימה, מהווים רגע חווייתי בלתי נשכח.
אנו מזמינים אתכם להתענג על ארוחת גבינות ויין מתוצרתנו ולחוות רגע מיוחד של טעם, שלווה ונוף בראשיתי.
אוכל טוב זה לא הכל..
מכירים את התחושה הזאת בבטן כשאתם מטיילים בארץ או בחו”ל ופתאום באחת הסמטאות הצרות מגלים מקום קטן ששובה את לבכם? רק כמה שולחנות, תאורה אינטימית, ניחוחות שפותחים את התיאבון ונותני שירות שרואים שכיף להם לקום כל בוקר לעבודה? הרגע הזה שברור לכם שפה אתם נכנסים לאכול את מנת הבית או אפילו רק לשתות את הקפה, כי את הקסם של המקום הזה לא תוכלו לשכוח.
זיהוי הפוטנציאל הקיים בחלל קטן והשימוש בעיצוב ככלי לתכנון עסק המתפקד ביעילות תוך שמירה על אסתטיקה התואמת את רוח המקום, ניהול הפרויקט ועמידה בלוח זמנים צפוף הם המפתחות להצלחת התהליך והגשמת חזונו של בעל העסק.
ליאת אליאב – עיצוב בתי אוכל
הסטודיו שלי מתמחה בעיצוב ותכנון בתי אוכל קטנים בהם נדרשים פתרונות יצירתיים בהתאם למגבלות של גודל, זמן ותקציב. בכדי לתת מענה ספציפי לכל לקוח ולקוח אני מציעה מספר מסלולים, כך שכל אחד יכול להתאים את הליווי הדרוש לפרויקט שלו בדיוק!
הסטודיו מתמחה בתכנון, עיצוב וביצוע של ציורים, פאטרנים ודימויים על גבי כל סוגי המשטחים- קירות, רצפות, תקרות ועוד. העבודה נעשית באמצעות שיטות שונות של ציור וצביעה בשילוב החומרים המתאימים על מנת להפוך כל חלל לייחודי ומזוהה, בעל שפה ויזואלית אישית ומותאמת לצרכיו.
תהליך העבודה של הסטודיו מול האדריכל, המעצב או המזמין, מתחיל בשלב תכנון ובניית שפה ויזואלית המותאמת למקום, ממשיך בהתאמת החומרים והספקים ובבחירת שיטות העבודה, ומסתיים בביצוע מוקפד של צוות אמנים מיומן.
שלושת השלבים הללו, מהרעיון הראשוני ועד הגימור הסופי, מושתתים על שילוב בין טכניקות אומנות מסורתיות לבין טכנולוגיה מתקדמת ואלו יוצרים תוצאה מדויקת, ייחודית ומקצועית
סיורים קולנריים בכרם התימנים ושוק הכרמל, מארזים מפנקים מהשוק לאירועים מיוחדים ולפיקניקים סדנאות בישול בקבוצות קטנות